Verberg menu  
Verberg menu  

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, of heeft u vragen, dan kunt u onze klantenservice bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
0486 - 769 049

Verberg menu  

Vergomde diesel verwijderen

Bij de Koninklijke Watersport-Vereniging Loosdrecht ligt deze prachtige Maril Classic. Helaas ondervindt de trotse eigenar problemen ten gevolge van een vervuilde dieseltank. Via Botenwacht Nederland kregen we opdracht om meneer van zijn probleem af te helpen.

Vergomde diesel verwijderen

De boot heeft twee tanks van 250 liter. Bakboord en een stuurboordtank. Ze liggen onder de vloer dus dat is een uitdaging. We zullen door de vloer moeten om vervolgens een inspectieluik in elke tank te maken zodat we de tanks goed kunnen schoonmaken. We hebben gekozen om luiken uit de vloer te zagen in de kastjes onder de voorstoelen. Zo zie je er later niets meer van...

Nu kunnen we bij de dieseltanks komen om daar luiken in te monteren. Eerst wordt met een mal het gedeelte afgeplakt en afgetekend wat uitgezaagd moet worden.

De binnenkant van de tank bleek zwaar verontreinigd door vergomde diesel. Een zeer plakkerige substantie die zich niet makkelijk laat verwijderen. Het steekmes moest eraan te pas komen. Wil je meer weten over wat "vergomming" eigenlijk is ? Klik dan hier.

Na een heel reinigingsproces van afsteken, schoonzuigen, uitspuiten, spoelen en het filteren van alle diesel zijn de dieseltanks weer als nieuw..

De gefilterde diesel gaat retour en de luiken worden netjes afgemonteerd. In metalen tanks gebruiken we altijd zware RVS luiken met brandstofbestendig pakkings-materiaal. De luiken zijn dan ook lek- en geurvrij en op een later moment altijd weer te openen voor een volgende reiniging of inspectie.

Daarna werden de lades in de kastjes weer teruggeplaatst en werden de deurtjes er weer in ingehangen. Zo is er niets meer van te zien. De dieseltanks zijn schoon en voorzien van inspectieluiken zodat de eigenaar ook in de toekomst goed bij de tanks kan.