Verberg menu  
Verberg menu  

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, of heeft u vragen, dan kunt u onze klantenservice bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
0486 - 769 049

Verberg menu  

Dieselvergomming

Als het gaat om vervuiling van een dieseltank en/of diesel dan is de gevreesde dieselbacterie één van de bekendere vormen van vervuiling. De intrede van de huidige bio-diesel kent echter meer problemen. Tegenwoordig komen we steeds vaker ernstig vervuilde dieseltanks tegen, ten gevolge van het zogenoemde vergommen van de diesel. Maar wat is dan nou eigenlijk precies...?

Vergomde diesel Milieu richtlijnen schrijven voor dat fabrikanten van diesel verpicht zijn om een minimum percentage aan bio-component toe te voegen aan de diesel. Goed voor het milieu wellicht maar minder goed voor de kwaliteit  van uw diesel.

Naast problemen ten gevolge van aanwezige micro-organismen (bacterie- sludge), zitten er in de bio-bestandsdelen ook ongewenste vetten. Als de diesel in uw tank ouder wordt, dan gaan deze vetten uitzakken. Als een zeer plakkerig goedje slaat dit dan neer op de bodem van de dieseltank. We noemen dit ook wel bio-vet of dieselvergomming. Deze vergomming laat zich qua substantie het best vergelijken met  "appelstroop". Eenmaal vastgehecht aan de tankwand laat het zich zeer lastig verwijderen. Niet zelden moet er een afsteekmes aan te pas komen om het te vewijderen.

Bovendien is deze vergomming zeer schadelijk voor het brandstofsysteem. De vetten kunnen zich ook afzetten in uw brandstofpomp en/of verstuivers waardoor deze niet meer goed werken of defect gaan. Vergomming kunt u ook herkennen in uw filters. Als u daar een zwart/bruine kleverige substantie aantreft dan is het tijd om dieseltank-reiniging.nl in te schakelen. Vraag hier uw offerte aan.


In onderstaand filmpje ziet u hoe vergomde diesel eruit ziet, nadat wij het uit een dieseltank verwijderde.

Problemen tengevolge van biodiesel