Verberg menu  
Verberg menu  

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, of heeft u vragen, dan kunt u onze klantenservice bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
0486 - 769 049

Verberg menu  

Wat is dieselsludge

Dieselsludge: drab in de dieseltank

Sludge is de restafval (waaronder ontlasting) van bacteriegroei in biodiesel. Het laat zich het beste omschrijven als 'drab' in de dieseltank. Wanneer u sludge in uw filter of tank constateert, heeft u zeer waarschijnlijk te maken met de gevreesde dieselbacterie. 
Een andere vorm van drab wordt veroorzaakt door de snelle veroudering van de tegenwoordige diesel. Hierdoor gaan moleculen aan elkaar klonten en slaan  als bezinksel neer op de bodem van de tank. Uiteindelijk vormt zich een laag drab.

Biodiesel is weliswaar beter voor het milieu maar trekt o.a. ook 8 keer meer vocht aan dan de conventionele diesel. Vocht in de tank is een grote veroorzaker van problemen. Zo is vocht een grote voedingsbodem voor de zogenoemde dieselbactierie. Bacteriegroei in de tank zorgt voor een dikke laag slijmerige drab in de tank die vroeg of laat wordt opgezogen in het brandstofsysteem met alle gevolgen van dien. Verstopte filters, verstopte leidingen, injectoren en uiteindelijk uitval.

Hoe onstaat sludge:


In biodiesel kan vocht/condens komen. Ten opzichte van conventionelele diesel, bevat biodiesel minder zwavel en heeft het de eigenschap water aan te trekken.

Door het water in de biodiesel, kunnen bacterien niet alleen overleven, maar ook gedijen en uitbreiden. Met name bij temperatuurschomelingen, kan er heel snel een grote kolonie ontstaan

De dieseltank raakt zwaar bevuilt. Er ontstaat een laag biomassa  en op de bodem een slijmerige sludge laag, wat de restafval van de bacterie kolonie is.

Door deze sludge raken filters, leidingen, pompen en injectoren verstopt. Uitval en schade is het gevolg.

Wat kunt u aan Sludge doen

In de markt zijn er verschillende brandstof additieven verkrijgbaar, die bacteriegroei tegengaan. (ook bij ons verkrijgbaar). Echter wanner u Sludge constateert, en dus de bacterie reeds in uw dieseltank floreert, biedt eigenlijk alleen een grondige reiniging van uw dieseltank de oplossing. Hierbij wordt de bacterie ook echt verwijderd, en alle bacterie / afval resten (de sludge) die voor motorstoringen kunnen veroorzaken, zijn uit de diesel en tank gefilterd.

Dieseltank reiniging is een specialistiche klus, waarbij wij met een  speciaal ontwikkeld mobiel spoel- en filtersysteem de dieseltank reinigen. De Sludge (=drab) en het water worden uit de tank en brandstof gefilterd. Dit doen wij bij u op locatie, aan de steiger, werkhal of bouwplaats.

 

Zoals u op deze foto van een 2.000 liter mobiele tankinstallatie kan zien, kan de bactiegroei leiden tot zware sludge vervuiling. Bij deze klant hebben we ruim 30 kilo vergomde diesel eruit geschept, en uiteindelijk de Dieseltank helemaal schoon opgeleverd.

https://www.dieseltank-reiniging.nl/phast/https-3A-2F-2Fwww.dieseltank-2Dreiniging.nl-2Fupload-2Fimages-2FTranscube_2.jpg-3FC1575629137/service=images/cacheMarker=1575629137-2D331220/token=8be59ab20cd6b22c/__p__.jpg