Verberg menu  
Verberg menu  

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, of heeft u vragen, dan kunt u onze klantenservice bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
0486 - 769 049

Verberg menu  

Vervuilde diesel

Vervuilde diesel filtreren

Vervuilde of oude diesel is vaak te herkennen aan een donkerdere troebele kleur.  De dieseltoevoer stagneert geheel of gedeeltelijk door een verstopte leiding of dichte filters . Vervuilde diesel merkt u aan aan een slecht werkende of haperende dieselmotor, met in de meeste gevallen merkbaar verlies in vermogen of zelfs uitval

Er kunnen meerdere oorzaken voor vervuilde diesel te bedenken zijn. In veel gevallen is de oorzaak van vervuilde diesels te vinden in de aanwezigheid dieselbacterie.

Zowel in de vrije-tijd sector zoals watersport, als op de professionele werkvloer zien we dit probleem steeds vaker terug. Het probleem is veroorzaakt veroorzaakt door de invoering van de verplichte biodiesel. Biodiesel bevat minder zwavel, en er is plantaardige olie aan toegevoegd.

Biodiesel is weliswaar beter voor het milieu maar trekt o.a. ook 8 keer meer vocht aan dan de conventionele diesel. Vocht in de tank is een grote veroorzaker van problemen. Zo is vocht een grote voedingsbodem voor de zogenoemde dieselbacterie. Bacteriegroei in de tank zorgt voor een dikke laag slijmerige drab in de tank die vroeg of laat wordt opgezogen in het brandstofsysteem met alle gevolgen van dien. Verstopte filters, verstopte leidingen, brandstofpomp en injectoren...en uiteindelijk uitval.

 

Vaak zijn de kosten om alles weer te herstellen hoog. Naar schatting 70% van de dieseltanks heeft deze vervuiling.

Periodiek uw tank reinigen is dan ook van groot belang. Dieseltankreiniging.nl komt bij u langs voor het reinigen en spoelen van uw dieseltank en het filtreren van de diesel. In de meeste gevallen kan diesel na de reiniging dan ook voor het grootste gedeelte weer terug in de tank.